Home Nieuws Columns Gemeenteraad Verkiezing Over Contact Disclaimer
Overtredingen op bedrijventerreinen geconstateerd

Overtredingen op bedrijventerreinen geconstateerd
15-Sep-2023

Leestijd 2 minuten

logo-misdaad-anoniem.png title =
Misdaad kan anoniem gemeld worden
Fotograaf: Politie


De gemeente controleert, samen met partners, een aantal keer per jaar op industrieterreinen. De afgelopen weken zijn daarbij een aantal misstanden aangetroffen. Doel van de controles is om criminaliteit en ondermijning tegen te gaan.

Bij de controle aan de Siloweg is in twee panden illegale bewoning aangetroffen. Hier is bestuurlijk ingegrepen met een last onder dwangsom. Dat betekent dat er een geldboete wordt opgelegd wanneer de illegale bewoning niet stopt.
In een ander pand zijn 116 flessen lachgas gevonden. De gemeente bekijkt of het mogelijk is dit pand te sluiten op basis van wet Damocles (Opiumwet 13b, verboden middelen en drugs). Ook werden er in andere panden kleine hoeveelheden illegaal vuurwerk gevonden en 6 kilogram illegaal tabak. Dit is door de douane in beslag genomen.
Op bedrijventerrein De Rietvelden werd in een pand alle benodigdheden voor illegaal gokken aangetroffen. Op het moment van controle werd er niet gespeeld. Er wordt onderzocht of er een last onder dwangsom voor deze locatie opgelegd kan worden. Want mogelijk gaat het hier om een illegale goklocatie.
Vorige week is een pand aan de Goudenheuvel 7 gesloten. Dit omdat het pand gebruikt werd voor het witwassen van crimineel verkregen vermogen. Het pand wordt gesloten voor de duur van 12 maanden.

Misbruik van panden kan leiden tot onveilige situaties. Ook kunnen andere ondernemers en werknemers worden geconfronteerd met onveilige werksituaties, intimidatie, oneerlijke concurrentie of schade aan panden. Daarom start Meld Misdaad Anoniem vanaf deze week een campagne die vastgoedeigenaren en gebruikers bewust maakt van het belang van melding doen over panden.

Zie je iets, rondom een pand, dat je niet vertrouwt? Zoals vreemde openingstijden, veel ontmoetingen, weinig klanten? Meld het dan bij Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000 of via de website van Meld Misdaad Anoniem. Zo worden bedrijventerreinen en de leefomgeving samen veilig gehouden!

Auteur: Alfred Heeroma

32 keer werd dit bericht gelezen