Home Nieuws Columns Gemeenteraad Verkiezing Over Contact Disclaimer
Een week van niks

Een week van niks
21-Nov-2015

Leestijd 2 minuten

Niksen.jpg title =
Niksen
Fotograaf: Loesje


Afgelopen week waren we ons zelf niet, althans als je afgaat op de media. Een aanslag in Parijs beheerste onze gevoelens. Ik heb nog steeds de indruk dat de meeste mensen het wel erg vinden, maar nog direct hun leven er door laten beïnvloeden, gelukkig maar. Het is dan ook triest dat de Bossche Volkspartij een referendum over de komst van een AZC in Coudewater wil houden. Juist nu er meer behoefte is aan samenhang en vertrouwen, richt deze partij zich juist op uitsluiting van mensen die gevlucht zijn van levensbedreigende situaties (want dat zijn vluchtelingen). Sterker nog, Nederland heeft de verplichting om deze mensen op te vangen, volgens het vluchtelingenverdrag. Een stad die jarenlang de titel 'Gastvrije Stad' heeft gevoerd, gooit die naam nu te grabbel.

Maar gelukkig was er ook genoeg vermaak. Het Kwekfestijn vorig weekend was wel een feest, maar had toch een laagje van de schrok uit Parijs. Dat laagje bleek bij de nightshopping van gisteren al weer een beetje verdwenen. Zo zie je maar hoe vergankelijk zaken zijn en dat het leven gewoon doorgaat alsof er niks aan de hand is.

Maar er is genoeg aan de hand. Al jaren heeft de Bossche taxi branche een slechte naam. Een keurmerk om daar verbetering in te brengen, leidt nu al weer tot discussie. De regels zijn strenger geworden en de kosten hoger, maar blijkbaar zit er toch een controverse in. Dat lijkt natuurlijk ook op niks.

Ook weer niks is het stoppen van het festival 'Gezellige Zaken'. De organisator van dit evenement in de Uilenburg heeft er geen tijd meer voor, begrijpelijk.

In strijd tegen de saaiheid van het Paleiskwartier is er gisteren een soort supermarkt geopend. Het gaat om de mom van een Versmarkt, maar geldt dat eigenlijk niet voor elke supermarkt? De meningen zijn dan ook verdeeld, maar het Paleiskwartier zal wel blijk zijn met deze supermarkt, waar ook een restaurant bij zit.

Kinderen en techniek, belangrijk. In het KW1c was daar een ontdekhoek, maar die gaat er vertrekken, wat de medewerkers maar niks vinden. De ontdekhoek gaat naar een andere locatie. De directeur is wel positief, dus een tegenstelling.

Automobilisten zullen het wel niks vinden, maar de Stadionlaan wordt de komende twee weken afgesloten om de verbinding met de Tivolilaar te maken, een lang gekoesterde wens. Zal wel weer leiden tot extra files op de Randweg.

Het is gemakkelijk om er een week van niks van te maken, maar het is natuurlijk niet waar, want het is allemaal wel wat. Dan maar een felicitatie voor het Grafisch Atelier, dat deze week de Van den Udenhout-Chappin Cultuurfondsprijs 2016 kreeg. Ik zou zeggen, maak er iets van.

Auteur: Alfred Heeroma
2007 keer werd deze column gelezen