Home Nieuws Columns Gemeenteraad Verkiezing Over Contact Disclaimer
Over Den Bosch Politiek

Over Den Bosch Politiek
08-Sep-2023


De website Den Bosch Politiek werd in 2010 opgezet door Alfred Heeroma. Hij volgde de politiek intensief, twitterde erover en schreef vele artikelen. De site was een vervolg op Stadsnieuws 's-Hertogenbosch. Deze laatste site richtte zich ook op algemeen nieuws.
Voor de lokale politiek was weinig belangstelling en met de site Den Bosch Politiek werd geprobeerd om het nieuws meer onder de aandacht te brengen. Dat lukte ten dele. De site werd ook door de politici in de gemeenteraad gewaardeerd.

Uiteindelijk verloor de redacteur zijn vertrouwen in de lokale politiek en stopte met de site in 2015. Het Brabants Dagblad en andere media besteedde meer tijd aan de politiek en ook daardoor was de noodzaak minder om de site actueel te houden. De inhoud verdween zelfs met de tijd helemaal van de radar.

Anno september 2023 startte Alfred Heeroma met een eigen bedrijfje op het gebied van schrijven (De Vrije Letter). In dat kader wilde hij de oude teksten weer beschikbaar maken en programmeerde de site weer zo dat deze te lezen is. Daarnaast wil hij ook proberen de site actueel te houden.

Op twitter is hij altijd actief gebleven totdat dit bedrijf werd verkocht. Hij is toen verder gegaan op mastodon.

Auteur: Alfred Heeroma