Home Nieuws Columns Gemeenteraad Verkiezing Over Contact Disclaimer
Geen vuurwerkshow

Geen vuurwerkshow
26-Dec-2014

Leestijd 1 minuut

vuurwerkveilig.jpg title =
Vuurwerk is gevaarlijk en kan voor overlast zorgen.
Fotograaf: Onbekend


Om vuurwerkoverlast tegen te gaan had De Bossche Groenen gevraagd of het mogelijk is om een centrale vuurwerkshow te organiseren. Het college is van mening dat een dergelijke show niet bijdraagt aan de vermindering van de vuurwerkoverlast en daarom komt er geen centrale vuurwerkshow. Een initiatief om een dergelijke show bij de Oosterplas te houden gaat niet door; er is geen vergunning verleend.

Met ingang van dit jaar mag het vuurwerk pas van 18.00 uur op 31 december worden afgestoken. Na 02.00 uur op 1 januari gaat er weer een verbod in op het afsteken van vuurwerk. Dit is een landelijke regel.

In hoeverre er gehandhaafd kan worden op deze beperking is niet bekend, maar er is wel extra politie inzet. Zover bekend zijn er ook geen gebieden aangewezen waar geen vuurwerk mag worden afgestoken.

De politie heeft dit jaar al een paar keer illegale partijen vuurwerk in de stad in beslag genomen. Het vuurwerk mag alleen op 29, 30 en 31 december worden verkocht.

Burgers die menen dat er niet aan de regels wordt voldaan, kunnen dit melden bij de politie op telefoonnummer 0900 8844.

Auteur: Alfred Heeroma

2483 keer werd dit bericht gelezen
Documenten:
Vragen over vuurwerkoverlast