Home Nieuws Columns Gemeenteraad Verkiezing Over Contact Disclaimer
Nieuw bestuur Boschtion

Nieuw bestuur Boschtion
02-Feb-2015

Leestijd 2 minuten

BestuursoverdrachtBoschtion.jpg title =
2 februari 2015 trad een nieuw bestuur (rechts) aan bij de lokale omroep Aan tafel links Coen Free (aftredend voorzitter) en Stijn Colonel (nieuwe voorzitter)
Fotograaf: Boschtion


De lokale omroep Boschtion heeft sinds maandagavond een nieuw bestuur. Het zittende bestuur had aangekondigd af te treden, nadat een medewerker van Boschtion een doodsbedreiging had geuit tegen 1 van de bestuursleden.

Het nieuwe bestuur zal als ad interim uitvoering geven aan het bestaande beleidsplan, dat het aftredende bestuur had opgesteld.

Er zijn veel zaken die verbeterd moeten worden bij Boschtion. Het nieuwe bestuur wil dan ook orde op zaken stellen. Ze vragen daarbij de steun van de vrijwilligers van de omroep. Deze zijn zondag op de hoogte gesteld en zijn positief over het bereikte resultaat.

Binnenkort gaat het nieuwe bestuur praten met de gemeente, die verantwoordelijk is voor de € 90.000 jaarlijkse subsidie en moet aangeven of aan de zendvergunning wordt voldaan. Ook gaan ze praten met het Programma Bepalend Orgaan, dat toeziet of de programmering voldoet aan de wettelijke regels.

Het nieuwe bestuur bestaat uit Stijn Coronel (voorzitter), Xander Beks (vice-voorzitter), Ronald Zaunbrecher (penningmeester) en Arnold Reijnen (secretaris). Onlangs verhuisde de omroep nog naar het Medialeerpark van het Koning Willem 1 college. "Wij zien heel veel potentie in de samenwerking binnen het MediaLeerPark", zegt Coronel. "Bovendien heeft de gemeente daar al een behoorlijk bedrag in geïnvesteerd. Wij zouden het zonde vinden van het belastinggeld als wij de burgers daar niks voor terug zouden geven."

Boschtion werd in 1996 opgericht uit de ROS en BLOS toen Rosmalen en ’s-Hertogenbosch werden samengevoegd. Aanvankelijk ging de omroep voortvarend van start, maar al snel bleken de uitgaven groter dan de inkomsten, vooral door gebrek aan reclame inkomsten of gesponsorde uitzendingen. De afgelopen 19 jaar is de omroep al 6 keer verhuisd en heeft al diverse besturen versleten.

Er is van diverse kanten kritiek op het functioneren van de omroep. Andere lokale omroepen zouden de zendmachtiging willen overnemen zoals DTV uit Oss en Vladeracken uit Nuland. Critici vrezen dat deze omroepen alleen uit zijn op de subsidie van € 90.000. Er is dus veel werk voor nieuwe bestuur om alles goed te regelen.

Auteur: Alfred Heeroma

3207 keer werd dit bericht gelezen