Home Nieuws Columns Gemeenteraad Verkiezing Over Contact Disclaimer
Boekpresentatie Orthen 1200

Boekpresentatie Orthen 1200
25-Dec-2015

Leestijd 2 minuten

orthen120boek.JPG title =
Sommige inwoners kregen het boek thuisbezorgd
Fotograaf: Jos van Erp


Op woensdagavond 23 december werd in het Nico Schuurmans Huis in Orthen het boek Orthen 1200 gepresenteerd. Orthen 1200, een dijk van een dorp is hét document waarin alle feestelijke evenementen zijn beschreven die in 2015 werden georganiseerd in het kader van jubileumjaar Orthen 1200. Maar er staat nog veel meer in. Zo zijn er enkele tientallen Orthenaren geportretteerd in de rubriek 'een Orthenaar vertelt', worden bijzondere gebeurtenissen beschreven, zoals de opening van het Máxima kanaal en vertellen leden van werkgroepen uitgebreid over hun ervaringen als vrijwilliger.

De eerste editie, in een oplage van 300 exemplaren, werd door de werkgroep Communicatie 's middags opgehaald bij drukker Ridderprint in Ridderkerk om er zeker van te zijn dat de dozen op tijd binnen waren. Hoewel de boekpresentatie om 18.00 uur zou starten meldden de eerste bezoekers zich al een half uur eerder. Tot half acht liep het storm. Ook rukte de organisatie van Orthen 1200 regelmatig uit om een exemplaar thuis te bezorgen bij mensen die minder goed ter been zijn, maar het boek niet aan zich voorbij wilden laten gaan.

Naast het boek konden bezoekers een herinneringstegeltje Orthen 1200 kopen van de hand van kunstenaar Wim van Hassel, en originele bierglazen en bier uit Orthen dat speciaal voor het jubileumjaar werd gebrouwen. Voor veel bezoekers was dit dé gelegenheid om een kerstcadeau aan te bieden aan een dierbare. Zo vertelde een jonge dame uit Engelen: “ik ben geboren en getogen in Engelen, waar we ook wonen, maar mijn vriend is een echte Orthenaar. Ik weet zeker dat ik hem een groot plezier doe met het boek en de Orthense producten”.

Jos van Erp, lid van de werkgroep Communicatie, hield een korte toespraak waarin hij aangaf hoe het proces is verlopen om uiteindelijk, net voor kerstmis, dit boek gereed te hebben. "De kern zit in de gesmeerde samenwerking tussen schrijvers, fotografen en de mensen van drukkerij Ridderprint die ook de opmaak hebben verzorgd. We zijn er tevens trots op dat burgemeester Rombouts het voorwoord heeft willen schrijven. Voor hem blijft dan ook een exemplaar bewaard dat op 16 januari, tijdens de officiële afronding van het jubileumjaar op het stadhuis zal worden overhandigd."

Ongeveer de helft van dit kleurrijke en complete overzicht van jubileumjaar 2015 werd op 23 december verkocht. Nabestellingen kunnen worden gedaan via de contactgegevens die u aantreft op de website www.orthen1200.nl.

Auteur: Persbericht

2613 keer werd dit bericht gelezen