Home Nieuws Columns Gemeenteraad Verkiezing Over Contact Disclaimer
Wethouder wil gesprek aangaan

Wethouder wil gesprek aangaan
06-Sep-2023

Leestijd 2 minuten

Ufuk_Kahya.jpg title =
Wethouder Ufuk Kâhya
Fotograaf: Gemeente Den Bosch


Op zaterdag 2 september berichtte het Brabants Dagblad (BD) over een onveilige werksituatie bij de gemeente. Het ging met name over het gedrag van wethouder Ufuk Kâhya. De situatie kwam naar boven na een WOO-verzoek van het BD. Het betreft een mailbericht dat naar boven kwam. De wethouder was niet bekend met de inhoud van de mail, maar geeft wel aan dat er al langer wordt gesproken over de kwestie. De wethouder geeft aan geschrokken te zijn van de woorden in de e-mail.

In een informatiebulletin zegt de wethouder: 'Zelf ben ik iemand die vanuit passie en met veel ambitie bestuurt. Ik wil écht iets veranderen voor onze inwoners. Ik realiseer me heel goed dat dat balanceren vraagt: mijn lat ligt hoog, en ik kan daarin soms te scherp zijn. Daarbij is mijn intentie overigens altijd om scherp te zijn op de inhoud, en nooit op de persoon. Als ik mensen onbedoeld toch persoonlijk geraakt heb, dan is dat niet goed en dat trek ik me aan. Ik probeer daar zelf alert op te zijn en heb na eerdere signalen stappen gezet om me daarin te ontwikkelen. Als ik een signaal krijg, probeer ik daar iets mee te doen. Het gesprek aangaan bijvoorbeeld, met medewerkers of met het management, om samen afspraken voor een betere samenwerking te maken. Als organisatie werken we hard aan het verbeteren van een veilig werkklimaat. Als bestuurder wil ik daar absoluut mijn bijdrage aan leveren, wat daar ook voor nodig is. Ik hoop dan ook oprecht dat wij hierover in gesprek blijven en dat mensen ruimte voelen mij hierop aan te spreken.'

Het college geeft aan dat signalen over deze bestuurder bekend zijn en dat veiligheid een randvoorwaarde is om het werk te kunnen doen. Ook is ze er van op de hoogte dat niet iedereen de gemeente als een veilige werkomgeving ervaart (er waren al eerder signalen bij Weener XL, de sociale werkvoorziening van de gemeente). Er worden nu constructieve gesprekken gevoerd om de communicatie te verbeteren.

Auteur: Alfred Heeroma

29 keer werd dit bericht gelezen