Home Nieuws Columns Gemeenteraad Verkiezing Over Contact Disclaimer
Topambtenaar vertrekt vanwege gebrek veiligheid

Topambtenaar vertrekt vanwege gebrek veiligheid
15-Sep-2023

Leestijd 1 minuut

logo-denbosch1.png title =
Logo gemeente 's-Hertogenbosch
Fotograaf: Gemeente


Binnen de gemeente 's-Hertogenbosch is al langer sprake dat er op diverse plekken een onveilige werksituatie is. Een topambtenaar heeft nu zijn functie neergelegd, zo meldt het Brabants Dagblad.

Volgens de krant is er een waslijst van incidenten. Als gevolg van de keuzes van de ambtenaar zouden er ook bedrijfsongevallen hebben plaatsgevonden waarbij werknemers gewond zijn geraakt. Het gaat hierbij onder andere over ongevallen bij de Afvalstoffendienst. In 2021 zou het gaan om 35 incidenten.

Ook zou de ambtenaar een vernietigend rapport over een brand in sporthal de Schutskamp hebben willen beïnvloeden. Er bleek dat veiligheidspunten door de ambtenaar terzijde werden gelegd. Personeel dat er over klaagde, kregen geen gehoor. Er zou ook sprake zijn van bedreiging en intimidatie.

De Ondernemingsraad had al eerder aan de bel getrokken over onveilige situaties, maar ook dat maakte geen indruk op de ambtenaar.

De krant verwijst naar een intern bericht waarin de ambtenaar aangeeft met 'pijn in het hart' te vertrekken. Hij zou tot de conclusie dat zijn manier van leidinggeven niet paste bij de veranderingen.

Auteur: Alfred Heeroma

41 keer werd dit bericht gelezen