Home Nieuws Columns Gemeenteraad Verkiezing Over Contact Disclaimer
De Brabantring voor veilig dataverkeer

De Brabantring voor veilig dataverkeer
18-Sep-2023

Leestijd 1 minuut

Brabantring.jpg title =
De Provincie Noord-Brabant en een aantal grote gemeente hebben een soort intranet opgezet.
Fotograaf: Provincie Noord-Brabant


De provincie Noord-Brabant en de gemeenten Breda, Eindhoven, Helmond en 's-Hertogenbosch hebben officieel de BrabantRing opgericht. De BrabantRing is een gesloten glasvezelnetwerk, waarmee overheden, maatschappelijke organisaties en bedrijven veilig, snel en betrouwbaar gegevens kunnen uitwisselen.

Nu wordt door overheden en maatschappelijke organisaties nog internet gebruikt. Dit is gevoelig voor storingen en hacks. De BrabantRing werkt als een soort intranet waar maatschappelijke organisaties en bedrijven hun digitale diensten over kunnen laten lopen. De BrabantRing koppelt bestaande glasvezelnetwerken aan elkaar met eigen netwerkapparatuur. Hierdoor kan data worden gedeeld zonder tussenkomst van het internet of een internetprovider. Er ontstaat een gesloten netwerkverbinding tussen samenwerkende organisaties en de Brabanders die met hen in contact staan.

Martijn van Gruijthuijsen, gedeputeerde Economie, Talentontwikkeling en Financiën van de provincie Noord-Brabant: "Met de BrabantRing verzekeren we een veilige, snelle en betrouwbare verbinding voor de Brabander met de overheid, het ziekenhuis of hun school. Zo is de verbinding bijvoorbeeld goed genoeg voor hartbewaking of het gebruik van insulinepompen voor zorg aan huis. En ik kan niet wachten om te zien wat voor slimme innovaties bedrijven kunnen bedenken, met de toegang die ze hebben tot zo’n veilig, snel en betrouwbaar netwerk. Goed voor de Brabander en goed voor ons innovatief vermogen."

Auteur: Provincie Noord-Brabant / Alfred Heeroma

28 keer werd dit bericht gelezen